Právě je 07.07.2025 - 23:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 20.12.2009 - 01:21 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Člověk nemá jiné cesty k Bohu, jinou možnost duchovního růstu, nežli přes rituály. Uvedu pouze Ježíšem dané rituály: modlitby, půstu, osamění, očištění, přijetí Krista, přijetí energie z Grálu, vytváření společenství, pomazání těla, omytí nohou. Díky těmto rituálům se můžeme kdykoliv na Ježíše sami napojit, začnu tím nejkrásnějším:

PŘIJETÍ ENERGIE Z GRÁLU
V místě, kde je hmotné napojeno na Božské vyzařování z věčnosti, vznáší se mystický pohár - svatý Grál. Z něj vychází vyzařování lásky Stvořitele ke hmotnosti, k vesmíru. Tento proud duchovního záření dává duchu člověka nekonečnost odolnosti vůči negativním vlivům. Ježíš při poslední večeři mystickým, rituálním způsobem napojil učedníky na toto vyzařování prostřednictvím vína podaného Ježíšem v poháru.
Přijetím vína z poháru od Ježíše dostává učedník stálé napojení na duchovní zdroj energie. Zde je původ oněch heroických činů křesťanů, které mnozí v průběhu prvních třech století masově, později ojediněle vykonávali. Žádné jiné náboženství nedokázalo pohnout lidi - dodat jim sílu k celoživotnímu sebeobětování. Bez příkonu duchovní energie se vůle člověka k dobrému, k obětování, rychle vyčerpá, rychle "omrzí". Začne pociťovat nedostatek energie, zdá se mu, že jen vydává a nic nedostává. Pouze praví křesťané jsou schopni vydávat jen pro druhé. U křesťanů prvních tří století tomu tak bylo u všech, nyní je to jen pár jedinců. Tehdy přijímali křesťané víno masově. Rovněž první husité přijímali před bitvou hromadně z kalicha a celý svět užasl, co dokázali.
A opět satan prostřednictvím svých lidí "zkvalitnil" proměňování vína tak, že je učinil prakticky laikům nedostupné, a od jedenáctého století nedostupné úplně. Tak byla masa křesťanů oddělena od energie Grálu.
Ale duchovní člověk má přijímat takové víno denně. Vezme kalich s vínem do ruky a představí si, že mu jej po jeho prosbě podává Ježíš. Kdo je citlivý, pozná rukou teplé vyzařování vína od Ježíše. Vibrace přes nápoj přijímané budou působit na jeho podvědomí a po určité době jej blízcí nepoznají. On sám užasne nad proměnou, která se stane s jeho duší. Rituálem pití vína od Ježíše se otevíráme příjmu duchovní energie, která nám pomáhá překonat protitlak.
Proč se pro proměňování používá vína? Voda je na poušti v Izraeli život, jenže rychle se kazí. Je symbolem biologického života, života rychle zničitelného. Naproti tomu víno, přirozeně zkvašené, je stabilizované, nekazí se ani při teplotách pouště. Symbolicky je vínem k vodě přidána trvanlivost jako znak věčnosti. Víno je tak symbolem věčného života.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.12.2009 - 03:17 
desátník
desátník

Tedy... Já vím, že jsem zatvrzelý ateista (až se bojím, že mne Pánbůh potrestá, řečeno s Járou Cimrmanem), ale toto... :?:

Nebyl by ještě kvalitnější nějaký tvrdý alkohol? Víno časem v teple přeci zkysne... No co, popravdě se v tom moc nevyznám, jsem i zatvrzelý abstinent :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.12.2009 - 09:05 
křižák

Ale duchovní člověk má přijímat takové víno denně. Vezme kalich s vínem do ruky a představí si, že mu jej po jeho prosbě podává Ježíš. Kdo je citlivý, pozná rukou teplé vyzařování vína od Ježíše. - já si nemůžu pomoct, ale tohle, tedy pití vína jen s "představou" a bez konsekrace, to mi spíš připadá dost divný (Množství není stanovený, takže to lze chápat i jako záminku k tomu jak se denně nekonsekrovaným vínem opít. Nebyl autor tohohle výtvoru z nějž čerpáš náhodou alkoholik?).
Nějaké další "šokující odhalení"? Víš, drahá sestřičko, já kdysi podobnou literaturu o grálu a podobnejch záležitostech hltal v obr množství - než mi došlo za použití rozumu, jímž každého člověka nadal Bůh, že to jsou kraviny.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.12.2009 - 09:19 
křižák

Jan píše:
Ale duchovní člověk má přijímat takové víno denně. Vezme kalich s vínem do ruky a představí si, že mu jej po jeho prosbě podává Ježíš. Kdo je citlivý, pozná rukou teplé vyzařování vína od Ježíše. - já si nemůžu pomoct, ale tohle, tedy pití vína jen s "představou" a bez konsekrace, to mi spíš připadá dost divný (Množství není stanovený, takže to lze chápat i jako záminku k tomu jak se denně nekonsekrovaným vínem opít. Nebyl autor tohohle výtvoru z nějž čerpáš náhodou alkoholik?).
Nějaké další "šokující odhalení"? Víš, drahá sestřičko, já kdysi podobnou literaturu o grálu a podobnejch záležitostech hltal v obr množství - než mi došlo za použití rozumu, jímž každého člověka nadal Bůh, že to jsou kraviny.

P. S. Apoštolé a prvotní věřící byli mystikové, ale rozhodně ne šílenci.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.12.2009 - 13:25 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Křižáku, jednou ti Sabin napsal "MODLOSLUŽEBNÍK MNE BUDE SOUDIT?!"
Tak tohle ber i jako moji odpověď na všechny tvé připomínky.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.12.2009 - 19:02 
křižák

Dáša Nová píše:
Křižáku, jednou ti Sabin napsal "MODLOSLUŽEBNÍK MNE BUDE SOUDIT?!"
Tak tohle ber i jako moji odpověď na všechny tvé připomínky.
Jistě znáš pohádku Hrátky s čertem. Přesto, že autorem je komunista Drda, tak to je pohádka o který se dá říct, že má určitej náboženskej podtext - vinu, odpuštění atd. Proč tohle píši? Je tam totiž taky ten střelený poustevník Scholasticus a ten dost protestuje: "To jako maj tyhle dvě ženský přijít do stejnýho nebe jako já? To by Bůh nebyl spravedlivý." - nepoznáváš se v něm tak trochu? On, stejně jako Ty odsuzuje něco a předpokládá nebo přímo chce, aby to Bůh viděl stejně. Ale nedochází mu v tom momentě, že my lidi Bohu nemůžeme nic nařizovat. Kdyby si člověk myslel "Tak, tohohle Bože pošli do pekla, může se usmažit, ale mě vem do nebe, protože já to vidim správně.", tak má dost problém, protože je pyšný.

Summa toho: Nech na Bohu to, kdo je modlář atd. O tomhle nepřísluší nikomu z lidí rozhodovat, tedy ani mně, ani Sabinovi, ani Tobě, ani komukoliv jinýmu. Kdo si myslí něco jinýho, trpí pýchou.
Pokud já se, přes všechny svoje nedokonalosti, svinstva a hříchy dostanu do nebe (což svěřuji Boží Spravedlnosti a Milosrdenství, očekávaje jak Bůh rozhodne), rád Tě tam někde uvidím (za předpokladu, že se tam taky dostaneš, tak se o to snaž).

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.12.2009 - 19:42 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Modloslužebník je i ten na tvém obrázku jak drží modlu. Jsi na mne vysazenej, dej už mi konečně pokoj!!! Najdi si tu na napadání někoho jinýho!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.12.2009 - 20:33 
křižák

Dáša Nová píše:
Modloslužebník je i ten na tvém obrázku jak drží modlu. Jsi na mne vysazenej, dej už mi konečně pokoj!!! Najdi si tu na napadání někoho jinýho!
Ty tady svýma příspěvkama imrvere napadáš křesťanskou víru (záměrně nepíšu katolickou, protože to, co uvádíš, to má jaksi mezikonfesní dopad). A všimni si, že Tebe osobně já nenapadám. Nikde nekritizuju Tebe, ale to, co je napsáno a co tu uvádíš. Rozlišuj to, prosím. Není to totéž!
Obrázek o Tobě mám jen z toho, co tu píšeš a na co odkazuješ (Abdrushin a související) a to je dost málo na to, abych svou kritiku obrátil proti Tobě osobně. Osobní kritika taky vypadá přece jen trošku jinak.
Pouze jsem Ti psal, abys byla opatrnější s tím odsuzováním. Je to takový přátelský upozornění. V Písmu máme taky něco o tom, že nemáme odsuzovat, abysme pak nebyli odsouzeni my. A to odsuzování má širokej záběr - mimo jiné i určování toho, kdo je modloslužebník, i to je odsuzování.
Všimni si taky, že Ti píšu celkem v klidu, než se zase rozčílíš.

P. S. Ten na tom obrázku (sv. Maxmilián Kolbe OFMConv. - a ten mimo jiné udělal něco, čeho by byl asi málokdo schopnej a vážej si ho kvůli tomu i Židé a protestanti, šel dobrovolně na smrt místo táty od rodiny, takže si o něm napřed něco zjisti a pak mu teprv nadávej) nic nedrží, podívej se na to pořádně. Ukazuje jen rukama na zjevující se Pannu Marii - nedrží ji.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.12.2009 - 21:01 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Na mne si troufáš, co? Ale odpovědět třeba Vladimírovi, na to nestačíš!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.12.2009 - 21:25 
křižák

Dáša Nová píše:
Na mne si troufáš, co? Ale odpovědět třeba Vladimírovi, na to nestačíš!
Zkus reagovat věcně a buď v klidu. Opakuju, že proti Tobě osobně nic nemám, pouze mi vadí, jak tady prezentuješ věci, který przněj samu podstatu křesťanské víry. Tohle neni nějakej osobní útok na Tebe, ale pouhé vyjádření názoru na zde prezentované teze. Ovšem pokud očekáváš slepý souhlas se vším, co tu ocituješ odkudsi kdo ví odkud, tak toho se ode mne opravdu nedočkáš.

K Vladimírovi: Něco jsem propásl? On se mně na něco ptal? Pokud ne, tak nač odpovídat? A když se to vezme kol a kol, tak jeho názory jsou ještě v normě, kdežto zde citované (věnuj pozornost tomu, že to co je zde z mého pohledu nenormální, nepřipisuji Tobě, ale "komusi" koho Ty cituješ, neřeším, zda se s tím citovaným ztotožníš či nikoliv) ... . A invektivy tady zatím používáš jen Ty. Nic k věci, ale samý "na mně si troufáš..." atd. Takže nevim...

:D TOTO JEST "KULATÝ" PŘÍSPĚVEK. PĚTISTÝ ČTYŘICÁTÝ V POŘADÍ. :D

PříspěvekNapsal: 21.12.2009 - 09:05 
cepník
cepník

Dáša Nová píše:
Člověk nemá jiné cesty k Bohu, jinou možnost duchovního růstu, nežli přes rituály.

„Já jsem vzkříšení a život. Nikdo nepřichází k Otci jedině skrze mne!“
Tato pronesená Ježíšova slova dávají zcela jasnou odpověď. Ježíš byl zde na Zemi Slovo učiněné tělem. Toto nikdy zcela správně nepochopíme, ale lze si udělat o tom obraz. Tato slova znamenají, že nikdo nepřijde do království Božího, dokud nepřijme učení Ježíšovo, nenechá je v sobě ožít a nebude podle něho žít. Jinými slovy: člověk sám musí usilovat o poznání věčných Božích zákonů a dobrovolně se jim podřídit, neboť ony jsou potom pro něho velikou pomocí a požehnáním, neboť jsou dokonalé. Tímto způsobem je třeba vnímat také slova "To je mé tělo! To je má krev!" nebo také „Kdo slovo mé přijímá, ten jí mé tělo a pije mou krev!“ a „Slovo jest vpravdě mé tělo a má krev!“ Tedy přijímání těla Kristova a krve Kristovy je opět přijmutí Jeho učení a chtění podle něho žít. Symbolika přijímání podobojí je spojena právě s tímto chtěním a odhodláním. To je také ta obrovská síla, která dávala husitským bojovníkům vítězit nad mnohem početnějším nepřítelem, neboť toto chtění spojené se skutky skutečně umožňuje přijímat pomoc a sílu shůry.

PříspěvekNapsal: 21.12.2009 - 09:49 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Ano, HUSITÉ MĚLI MIMOŘÁDNÝ PŘÍVOD DUCHOVNÍ ENERGIE a jsou dějinnou výjimkou! V dějinách světa se nikdy nestalo, že by houfy sebevíce zfanatizovaných vzbouřenců porážely opakovaně pravidelnou armádu, a to v nejméně čtyřnásobném početním oslabení. Proč tato okolnost není nikde uváděna, tkví v pohnutkách historiků, řízených mocenskými skupinami. Duchovní příčinu nejsou schopni akceptovat ateisté, protože dle nich neexistuje. Evangelíci proto, že by se jich lidé zeptali, proč je nepodpořila později v reformaci nebo nyní, kdy jsou zaručeně pravými vykladači bible. Katolíci proto, že vyvrací duchovní neomylnost papeže. Vědečtí ateisté uvedou jako příčinu překvapivých vojenských vítězství genialitu Žižkovu. Logicky jim nevadí, že ji "klidně zdědil" kněz neválečník Prokop Holý. Duchovní energii bojovníků zamění za propagandu.
Pro vnímavé Čechy zůstávají z doby husitské dvě otázky:
Proč onen zdroj duchovní energie zmizel?
Kdy se pro český národ znovu objeví?
Odpověď je určena základními zákony toku duchovní energie:
MŮŽE JÍ BÝT OBDAŘEN JEN TEN, KDO V JEJÍ ZDROJ VĚŘÍ!
MŮŽE JI DOSTAT JEN TAKOVÉ MNOŽSTVÍ, KTERÉ ZVLÁDNE SVÝM STUPNĚM DUCHOVNÍHO ROZVOJE, SVOU DUCHOVNÍ KVALITOU.
POUZE V DOBĚ MIMOŘÁDNÉHO OHROŽENÍ MŮŽE JÍ BÝT OBDAŘEN DAREM Z MILOSTI NA DOBU NEZBYTNĚ NUTNOU JAKO TO BYLO V DOBĚ HUSITSKÉ.

PříspěvekNapsal: 21.12.2009 - 12:19 
křižák

Dáša Nová píše:
Člověk nemá jiné cesty k Bohu, jinou možnost duchovního růstu, nežli přes rituály.
"Kdo jí mé Tělo a pije mou Krev, má život věčný, a já ho vzkřísím v poslední den." - to čteme v Písmu a je to důležitý. Svaté Přijímání je vnímáno jako posila na cestu životem (proto jsme to dostali). Ovšem, podle mého skromného názoru nelze chápat nějaké samovolné "pití s představou, že mi víno podává Ježíš" za naplnění výše uvedených biblických slov (plus dalších biblických: To konejte na mou památku). Proč? Protože předtím, než Kristus ustanovil, aby se to konalo na Jeho památku, tak to proměnil - vyslovil nad tím ta dnes již téměř notoricky známá slova: Toto je moje Tělo, toto je moje Krev. A v případě toho "samovolného pití" tam nic takového, žádné takové konání nepředcházelo. Všechno je na bázi představy (tedy krom finálního úkonu, kdy "přijímající" obrátí obsah kalicha /či jiné nádoby ve které to víno má/ do sebe), žádná slova tam vyřčena nebyla. Proto to považuji ne za nějaké duchovní napojení se duchovním nápojem či nějaké "doplnění energie", ale za normální napití se, významově stejné s tím, když se člověk napije, protože má (tělesnou, nikoliv duchovní) žížu.

Naposledy upravil Jan dne 21.12.2009 - 13:11, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21.12.2009 - 12:31 
křižák

Vladimír Volkmann píše:
Jan píše:
Něco k věci?
To si jako myslíš, že všichni za cirka 2000 let od dob Krista jsou zabedněnci, až pak přišel Abdrushin - nový "Spasitel" aby předvedl jak je chytrej a ostatní jsou blbci největší? K smíchu. :D :D :lol:
Tak to jistě není, ale jistá organizace se o to po staletí všemožně snažila. Prostý lid se udržoval v nevědomosti (přijímání pod jednou, kázání v latině), a pokud projevil vlastní názor, byl tvrdě trestán. A pokud se někdo vydal ve stopách Ježíše, byla snaha ho velmi rychle umlčet, protože byl nepohodlný. Jistě bylo takových případů ve světě více, ale paralela s těmito stránkami je, myslím, zcela jasná. Pak se nelze divit, že je český národ tak ateistický (ale to už patří do jiného tématu). Dnes již nelze uvažovat o fyzické likvidaci takových lidí - k tomu chybí moc, útoky jsou vedeny "modernějším" způsobem, ale se stejnou nenávistí.
P.S.: vidím, že Abd-ru-shin je vděčným objektem k napadání, což potvrzuje výše psané.
Nezlob(te) se, ale dyk z těch příspěvků čerpajících z Poselství grálu či jak se to menuje a podobnejch věcí přímo sálá jak "dosavadní výklad byl naprosto blbě" a podobně. Byla tu kdysi i řeč dejme tomu o reinkarnaci nebo čakrách. To jsou záležitosti původem z hinduismu a v křest. víře nemají co dělat - v Písmu o tom nic nenajdeme a obávám se že s čakrama a reinkarnací by autoři neuspěli ani u Husa nebo Kalvína (Kalvín by si zřejmě s osudem autorů hlavu nelámal a nechal by je veřejně ohřát na hranici, jak ostatně bylo jeho zvykem, když se mu někdo jevil jako názorově úchylný).
Mimo jiné. Kázání v latině je nesmysl. To se nedělo, i když je to dnes ještě poměrně rozšířená desinformace. Liturgická čtení byla před kázáním v národním jazyce (kázání bývalo vysunuto před Mši), pak následovala promluva v národnim jazyce, případně v jazyce většiny posluchačů (třeba Waldhauser měl německý promluvy a podobně - působil v rámci ofiko církevních struktur, jinak by mu nedovolili kázat, i Hus směl kázat, dokud byl jaksi součástí oficiální struktury). Latinsky se epištola a evangelium četly jako liturgická součást při Mši. Podobnou praxi si může dodnes pamatovat starší generace. Stejným způsobem se to dělalo ještě v půlce 60. let 20. století, než druhej vatikánskej koncil přišel s bohoslužbou v národním jazyce.
Mimo jiné - ono se to nerado poslouchá, ale nedá mi to - i Hus sloužil Mši latinsky a v plným liturgickým ústroji, tedy v tom, čemu později husiti říkali lživá pozlátka. Česky sloužená, prostá a strohá liturgie je až vynálezem Jakoubka ze Stříbra. Jaký mám důkaz, že Hus sloužil ve "lživých pozlátcích"? Je to prosté - už z dob arcibiskupa Jenštejna (což, jak víme, byla doba krátce před Husem, na přelomu 14. a 15. století), máme doložené přísné tresty pro duchovní, kteří nedodržovali liturgické předpisy a nějak se "odchylovali od předepsané praxe". Nelze si dělat iluze, že Hus by mohl třebas jen krátce veřejně působit, kdyby v tomhle neposlouchal.
Kdysi jsem viděl iniciálu z nějakého rukopisu, kde byl zachycen Jan Rokycana při bohoslužbách - zkuste si tipnout v čem byl oblečen. Nebudu napínat - měl mitru a ornát, čili k nerozeznání od katolického biskupa neb infulovaného opata. A ilustrace je ze stejné doby, kdy Rokycana kráčel po této zemi, takže o její autenticitě se zřejmě bavit nebude třeba.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21.12.2009 - 13:09 
cepník
cepník

Nechápu, jak tato reakce souvisí s mým příspěvkem, který pojednává zcela o něčem jiném. Myslel jsem si, že je napsán jasně a srozumitelně, ale pokud ne, pokusím se jej ještě objasnit.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]