Právě je 04.05.2025 - 22:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: fórum aj. ...
PříspěvekNapsal: 07.01.2010 - 11:03 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Nerad bych se hádal o slovíčka ...
To já taky ne. Nemám rád slovíčkaření.
Ale tady v tomto případě o něj nejde. Je vždy velice výhodné používat v nějaké skupině lidí jednotnou a dle mého názoru i logickou terminologii. Pak se vyhneme tomu, že "jeden mluví o koze a druhej o voze". To jsem měl na mysli především ... :wink:

Předmět příspěvku: Re: Tolerance
PříspěvekNapsal: 07.01.2010 - 11:19 
hejtman
hejtman

Dáša Nová píše:
... Husité prosazovali "svobodné hlásání slova Božího", nakonec to museli tolerovat i katolíci :!:
A nejenom! Museli nakonec tolerovat i kalich. :!: Bohužel tuto "toleranci" si husiti museli vydobýt na poli slávy a především s mečem v ruce.
Mnozí si vůbec neuvědomují konsekvence tohoto světodějného okamžiku. Např. to, že druhá reformace měla v tomto ohledu usnadněnou pozici, chcete-li práci ...

Dáša Nová píše:
... Také by se nemělo bránit jiným ve výkladu Boha a Ježíše (...). V Písmu je o tom třeba u Lukáše 9, 49-50 ...
Ano, kdo je pro nás, není/nejde proti nám.
Aplikováno na naše fórum by to mohlo taky třeba znamenat, že tady na fóru by měli být všichni "husiti". To při respektu ke svobodné výměně názozů není bohužel - nebo spíš bohudíky - dost dobře možné. A toto bylo počínaje daty 16. 12. 2006 (posléze i 3. 9. 2008 a 8. 2. 2009) definitivně potvrzeno ...

Předmět příspěvku: Re: Tolerance
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 13:08 
křižák

Dáša Nová píše:
ve výkladu Boha a Ježíše.
Teologicky velice zajímavá větička, protože i Ježíš je Bůh, to je zásadní zaškobrtnutí Tvého příspěvku. Neseparoval bych je od sebe. V Písmě máš přece napsáno: "Já a Otec jedno jsme." - to máš podobný, jako když se Sabin svého času dotazoval, že když někdo přísahá Bohu všemohoucímu, proč nepřísahá také Kristu... někteří lidé v tom prostě maj guláš. Ježíš je Bůh, stejně tak jako jeho Otec a Duch svatý, a tito tři pak mezi sebou tvoří jednotu jediného bytí v Trojici - prostě jednoho Boha, čili kdy někdo přísahá všemohoucímu Bohu, tak přísahá všem třem osobám. Odborně se tomu říká Trinitární monoteismus a nepletu li se, je to společné všem církvím.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 14:44 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Ty máš ještě tu drzost po tom všem připomínat Sabina?!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 15:16 
křižák

Dáša Nová píše:
Kdyby to napsal kdokoliv jiný než Sabin, citoval bych to stejně. To, že autorem je ten kdo je autorem, to je druhořadá záležitost. Prvořadá věc je to, že to byl nesmysl stejného druhu, jaký jsi napsala aktuálně Ty.
Když chceme o tom a o tom hovořit, měli bysme si to předtím nastudovat, abysme nebyli pak nachytaný, že ...

(ty Tvoje nenávistný výkřiky mne fakt bavěj)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 16:13 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

To v tý závorce jako by jsi opsal od Sabina, už jsem to tu někde četla.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 16:31 
křižák

Dáša Nová píše:
To v tý závorce jako by jsi opsal od Sabina, už jsem to tu někde četla.
Ano, svého druhu ano. Mám uhradit poplatek za autorský práva?

Předmět příspěvku: sabin
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 19:30 
desátník
desátník

Dáša Nová píše:
Ad: Dáša + Jan: Jako moderátor bych vám tyto kecy smazal. K tomu má více kompetencí Jirka nebo sám Sabin.
Nechtěli by jste už končit s těmi osobními výpady? Nebo to je pokračování toho předvádění kolem vánoc?
Myslím, že na husitském foru nikdo není zvědav na vaše averze, ale na témata, kvůli němuž toto forum (jehož je mj. Sabin jedním ze "zakládajících" uživatelů členem) bylo vůbec zřízeno.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 19:59 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Chápu, že ateisté nesnáší, když se někdo baví o náboženství a zvlášť na husitství, kde je přece důležitější, jestli měl Žižka u Malešova 5 vozů nebo 6, nebo nevím kolik, hlavně že bojoval. Ale za co, to už je vám jedno! Příčinou husitství bylo náboženství, vždyť je to i v tom názvu.
Proti tomu "předvádění kolem vánoc" si píšeme s křižákem přece slušně, ale aby si tu co nejméně lidí psalo o náboženství, chtěla bych se tímto s křižákem domluvit, že si nebudeme vzájemně odpovídat na žádné zprávy na tomto fóru. Snad pak už budou ateisté konečně spokojeni.

Předmět příspěvku: sv. Jiří
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 22:55 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Stejně jako sv. Barbora a pár dalších. ... Důvodem vyřazení bylo to, že sice je dokázáno, že nějací tací lidé existovali a že jejich život je hoden následování, nicméně podrobnější zprávy o nich jsou nevěrohodné (u sv. Jiřího ten drak se kterým je zobrazován).

Tak ti ostatní svatí mě celkem nijak neberou z pochopitelných důvodů, tedy s výjimkou českách patronů sv. Václava, Vojtěcha a Anežky České. Ale sv. Jiří se mne jaksi "osobně" dotýká ... :wink: :D

Předmět příspěvku: Re: sabin
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 23:07 
hejtman
hejtman

Kolssteyn píše:
... Dáša + Jan: Jako moderátor bych vám tyto kecy smazal. K tomu má více kompetencí Jirka nebo sám Sabin ...
Tak zatím si nenadávaj, jak slíbili, a nečastují se dobře mířenými ranami pěstí mezi voči, takže bych to (zatím) nechal. :)
A jestli to jsou "kecy", neřeším. Za obsah příspěvků a za svoje osobní pocity vůči oponentovi je každy starší 18 let zodpovědný sám za sebe. Každý jde na trh se svou kůží. Navíc se nacházíme v "pokecu" ... :|

Předmět příspěvku: Re: sv. Jiří
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 23:28 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
... Stejně jako sv. Barbora a pár dalších. ... Důvodem vyřazení bylo to, že sice je dokázáno, že nějací tací lidé existovali a že jejich život je hoden následování, nicméně podrobnější zprávy o nich jsou nevěrohodné (u sv. Jiřího ten drak se kterým je zobrazován).
Tak ti ostatní svatí mě celkem nijak neberou z pochopitelných důvodů, tedy s výjimkou českách patronů sv. Václava, Vojtěcha a Anežky České. Ale sv. Jiří se mne jaksi "osobně" dotýká ... :wink: :D
To jsem pochopil, že se Tě sv. Jiří osobně dotejče :D neboj.
A Tebou uvedení národní patroni, ti mají vystaráno, protože jejich život je podstatně věrohodněji zaznamenán, než třeba ta svatojířská legenda. A neboj, historicky doloženejch Jirků je v Martyrologiu Romanu víc - krom sv. Jiří Drakobijce (to je ten nedoložený) jsou to ještě 2 Jiří blahoslavení a jeden další Jiří svatý. Můžeš si vybrat :D

PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 23:41 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... krom sv. Jiří Drakobijce (to je ten nedoložený) ...

No, a právě v tom bude ten "můj" problém ... :lol: :cry:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.01.2010 - 23:53 
mystifikátor/ka

Hejtmane, jiz jsem se Vas otazal, proc jste mi nikdo z vas neodpovedel na muj prispevek,a nikdo ani nepopral vanoce ci novy rok, ac ja jsem vam pral.
Psal jsem o tom i dnes. To vy husite jste opravdu tak bezcitni ze ignorujete, kdyz vam nekdo slusne preje? Zde neslo o nabozenstvi, ale jen o prani k vanocum.
Az budete sam, v cizine, tak Vam bude mila kazda vzpominka z rodne zeme, hlavne o vanocich a svatcich. Ja mel k vuli nabozenstvi velke problemy v CR a proto jsem v r 1988 republiku opustil.
Co jsem Vam udelal ze mne takto ignorujete?????
To, ze jsem napsal, ze jste heretikove, Vas tak urazilo? Pokud jste husite, tak samozrejme pravoverni nejste..ale o tu ted tu nejde.

PříspěvekNapsal: 09.01.2010 - 00:14 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
... krom sv. Jiří Drakobijce (to je ten nedoložený) ...
No, a právě v tom bude ten "můj" problém ... :lol: :cry:

Tak si zkus vybrat z těch zbylejch tří. Na www.catholica.cz si do vyhledávače zadej Jiří a uvidíš, co Ti vyleze, můžeš se začít hlásit k jinýmu Jirkovi. Samá dobrá společnost. :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]