Právě je 04.05.2025 - 21:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09.01.2010 - 01:34 
desátník
desátník

Bernard Gui píše:
...proc jste mi nikdo z vas neodpovedel na muj prispevek,a nikdo ani nepopral vanoce ci novy rok, ac ja jsem vam pral....To vy husite jste opravdu tak bezcitni ze ignorujete, kdyz vam nekdo slusne preje?
Měl by ses především zamyslet nad svými příspěvky a možná bys pochopil, že jsi přestřelil...
a stejně tak to dosvědčuješ i tímto svým dalším příspěvkem. Nedivím se, co Ti tady bylo už Jiřím doporučeno.
Přečti si tento příspěvek> a pak se znovu zamysli nad tím, co jsi tu teď napsal.

Předmět příspěvku: Re: sabin
PříspěvekNapsal: 09.01.2010 - 01:35 
desátník
desátník

Jiří Motyčka píše:
...nečastují se dobře mířenými ranami pěstí mezi voči...

Možná by měli, aby byl klid. 8)

Předmět příspěvku: Re: sabin
PříspěvekNapsal: 09.01.2010 - 11:02 
hejtman
hejtman

Kolssteyn píše:
JM píše:
...nečastují se dobře mířenými ranami pěstí mezi voči...
Možná by měli, aby byl klid. 8)
Jj, ale stejně by to šlo pouze virtuálně.
Jinak by si mohli rozflákat skla monitorů ... :wink: :D :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11.01.2010 - 16:24 
desátník
desátník

Uf uf uf :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14.01.2010 - 20:15 
křižák

Hlavně že se dobře bavíte :D :) :D :)

Předmět příspěvku: "podělaný" život
PříspěvekNapsal: 19.01.2010 - 22:42 
práče
práče

Zajímalo by mě zda by někdo z vás chtěl žít můj život. Bydlím sám v panelákovém bytě, nemám žádné kamarády, přátele, chodím jenom do práce kde se se mnou nikdo nebaví. Trpím těžkou sociální fobií, kterou léčím už přes deset let, ale přes to všechno se můj stav jen zhoršuje. Už mám problémy i zajít do krámu. Absolvoval jsem několik terapií i na dlouhodobém pobytu, ale několik psychiatrů mi na rovinu řeklo, že se z toho nedostanu. Už nemám moc sílu na takový život. Poslední dobou se mezi lidmi hrozně klepu a je to asi dost vidět. Co by jste na mém místě dělali vy?

Předmět příspěvku: Re: "podělaný" život
PříspěvekNapsal: 19.01.2010 - 23:02 
hejtman
hejtman

specnatz píše:
... Co by jste na mém místě dělali vy?
Než bych(om) se pustil(i) do diskuse na toto velice delikátní a veskrze privátní téma, rád bych věděl, proč sis ausgerechnet vybral toto diskusní fórum serveru o husitství? ... :?

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 21.01.2010 - 00:02, celkově upraveno 2

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.01.2010 - 13:36 
práče
práče

Jsem už tak zoufalý, že už hledám pomoc úplně všude, nezlobte se. Téma husictví mě vždy přitahovalo, hlavně to hrdinství prostých českých lidí, kteří se postavili celé evropě. V mládí byl jsem si dal Žižku za vzor :D . Prostě jsme rád za každou radu, názor. Psychiatři mi za patnáct let nepomohli, prý jsem ztracený případ a nechci skončit na ulici nebo doživotně v blázinci.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.01.2010 - 15:35 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Ahoj!
Cítím s Tebou, potřebuješ povídat, komunikovat. Přijď na ezoteriku, jsi tam zvaný, všichni si s Tebou rádi popovídají a budeš mít víc přátel. Je to na Lidi - chat - na zájmech a koníčkách je místnost ezoterika. Určitě je to lepší než na psychiatrii. Moje kamarádka V.Lettlová tam bývá už od odpoledne a hlavně večer a už tam pomohla hodně smutným lidem.

Předmět příspěvku: Re: "podělaný" život
PříspěvekNapsal: 20.01.2010 - 17:50 
hejtman
hejtman

specnatz píše:
Jsem už tak zoufalý, že už hledám pomoc úplně všude, nezlobte se ...
My se vůbec nezlobíme, jsme jen zvědaví.

specnatz píše:
... Téma husictví mě vždy přitahovalo, hlavně to hrdinství prostých českých lidí, kteří se postavili celé evropě. V mládí byl jsem si dal Žižku za vzor :D ...
O. K.

specnatz píše:
... Co by jste na mém místě dělali vy?
Tady je fakt každá rada drahá, když selhává odborná pomoc a my jsme tady všichni laici. Můžeme ale nabídnout drobet křesťanské empatie a porozumění ... :wink: 8)
Trpíš těžkou sociální fobií. To není vůbec nic srandovního, zvláště v dnešní době. Je proto právě s ohledem na tuto diagnózu vhodné, že jsi zvolil tuto formu virtuální komunikace, pří níž nemusíš mít vůbec žádné obavy z toho, jak se kdo tváří a jak na tebe pohlíží.

specnatz píše:
... Trpím těžkou sociální fobií, kterou léčím už přes deset let, ale přes to všechno se můj stav jen zhoršuje. Už mám problémy i zajít do krámu. Absolvoval jsem několik terapií i na dlouhodobém pobytu, ale několik psychiatrů mi na rovinu řeklo, že se z toho nedostanu. Už nemám moc sílu na takový život ...
Tak tahle poslední věta může vyvolávat různé asociace.
Život, který nyní žiješ není v žádném případě jednoduchý - to je naprosto evidentní - a vyžaduje obrovskou koncentraci sil a kde je má člověk furt brát, že. A to je právě to, oč tu běží. Život je dar, který se nedá s ničím tady na Zemi srovnat, a proto jediný má takovou hodnotu, pro kterou má smysl NIC nevzdávat a bojovat dál. Třeba z posledních sil, o nichž náhle zjistíš, že vůbec nebyly těmi posledními. :wink:

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 21.01.2010 - 00:19, celkově upraveno 2

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.01.2010 - 22:27 
křižák

Dáša Nová píše:
Přijď na ezoteriku, jsi tam zvaný.
Pozor na todleto, pozor. Sociální fobie se tímhle nevyřeší, naopak, když si člověk začne zahrávat s okultnem, ještě mu to nadělá další problémy. Obávám se, že pokud by následoval Tvé doporučení (já na jeho místě bych to neudělal ani za nic), rozhodně by si nepomohl.

Jirka píše:
Život je dar, který se nedá s ničím tady na Zemi srovnat, a proto jediný má takovou hodnotu, pro kterou má smysl NIC nevzdávat a bojovat dál. Třeba z posledních sil, o nichž náhle zjistíš, že vůbec nebyly těmi posledními.
Pod tohle se můžu s klidným svědomím podepsat. To s těma posledníma silama, které vůbec nejsou posledními mi přijde velice výstižné, sám mám s tímhle zkušenost.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21.01.2010 - 20:03 
práče
práče

Jan: já se obávám, že jsem tím okultnem už tak nějak poznamenán. Můj praděda se léta věnoval vyvolávání duchů, vedl vesnický spiritistický kroužek. Od svých čtyř let jsem v noci vídal podivné stíny, vím určitě, že to nebyly sny ani představy. V pěti letech jsem to viděl naposled. Schizofrenii mi nikdo nediagnostikoval. Více léčitelů mi dignostikovala, že na mě "něco je". Nemůžete se divit zoufalým lidem, kteří hledají pomoc u léčitelů, když jim naše zdravotnictví nedokáže pomoci.

Předmět příspěvku: zdravotnictví
PříspěvekNapsal: 21.01.2010 - 20:50 
hejtman
hejtman

specnatz píše:
... Nemůžete se divit zoufalým lidem, kteří hledají pomoc u léčitelů ...
... tomu se může divit pouze ten, který něco podobného nezažil sám na sobě, ve vlastní rodině nebo u důvěrných přátel.

specnatz píše:
... když jim naše zdravotnictví nedokáže pomoci.
Ano, to si myslí drtivá většina pacientů s psychiatrickou diagnózou. Bohužel podobně uvažují pacienti s onkologickými onemocněními. Je to pochopitelné, přestože se mnohdy jedná pouze o ryze subjektivní dojem pacientů, aniž bych se chtěl našeho zdravotnictví nekriticky zastávat. Toho jsem opravdu dalek.
K léčitelům jsem velice skeptický. Jejich pozitivní výsledky u pacientů - a o tom se málo mluví a píše - mohou být způsobeny z velice prostého důvodu. U pacienta zafungoval placebo efekt daleko víc než u klasické medicíny ...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21.01.2010 - 21:55 
práče
práče

Ano také jsem věřil, že mě z toho doktoři dostanou. Ale když se můj stav po více jak deseti letech léčby jen zhoršuje, tak moje víra začíná poněkud slábnout. Od patnácti do sebe hrnu prášky, které mému mozku a játrům taky neprospívají. Nevím co máte proti léčitelům, znám dost případů, kdy lékaři nad člověkem zlomili hůl a léčitelé ho z toho dostali. Nemyslím si, že by placebo efekt dokázal takové zázraky- ano pomoci může, ale většinou jen krátkodobě, poté se problém vrátí.

Předmět příspěvku: léčitelé
PříspěvekNapsal: 21.01.2010 - 22:29 
hejtman
hejtman

specnatz píše:
... Nevím co máte proti léčitelům, znám dost případů, kdy lékaři nad člověkem zlomili hůl a léčitelé ho z toho dostali ...
Proti léčitelům nemám v principu zhola nic.
Bohužel znám případy, kdy pacientovo zdraví evidentně poškodili a ještě za to vyinkasovali těžký prachy. Marně si vzpomínám na nějaký případ člověka ze svého okolí, který by jednoznačně mohl říci, že byl vyléčen díky léčiteli. O těch pozitivních případech vím jen z doslechu. Takže moje skepse je celkem pochopitelná. :|

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]