Právě je 03.05.2025 - 00:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 295 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.02.2010 - 20:09 
sudličník
sudličník

Dáša Nová píše:

Bohužel komerce a dosti velké historické nepřesnosti z toho přímo bijí do očí! :cry:

Předmět příspěvku: o komerci ...
PříspěvekNapsal: 22.02.2010 - 23:06 
hejtman
hejtman

Hynek z Děčína píše:
Dáša Nová píše:
Bohužel komerce a dosti velké historické nepřesnosti z toho přímo bijí do očí! :cry:
Ano.
Podle těch pomalovaných pavéz se mi zdá, že je to jedna ze skupin, která se účastní Táborských setkání (zářijové husitské slavnosti), ale mohu se mýlit.
Takže např. pořadatel (MÚ Tábor) u takovýchto akcí vůbec neřeší historickou věrohodnost a zadá to raději méně věrohodným "profíkům" než do posledního ostnu na řemdichu věrohodným neprofesionálům. A i Táborské husitské slavnosti jsou o komerci ...

Předmět příspěvku: Re: o komerci ...
PříspěvekNapsal: 23.02.2010 - 20:26 
sudličník
sudličník

Jiří Motyčka píše:
Ano.
Podle těch pomalovaných pavéz se mi zdá, že je to jedna ze skupin, která se účastní Táborských setkání (zářijové husitské slavnosti), ale mohu se mýlit.
Takže např. pořadatel (MÚ Tábor) u takovýchto akcí vůbec neřeší historickou věrohodnost a zadá to raději méně věrohodným "profíkům" než do posledního ostnu na řemdichu věrohodným neprofesionálům. A i Táborské husitské slavnosti jsou o komerci ...

Bohužel je to tak! Všechny velké akce jsou prošpikované komercí a reklamou! Ono to asi ale ani jinak nejde! Ty peníze vražené do kulis či protagonistů se nějak vrátit musejí! Buď se tedy napálí nehorázné vstupné a nebo se sežene dostatek sponzorů, kteří musejí být vidět. Lidé chtějí vidět show a tu jim bezproblému nabídne kterákoliv agentura. Avšak "zátah" takové agentury je veliký a podle toho to také vypadá! Přesně co vtloukám do hlavy lidem od nás ze SHŠ. Každý si dělejte co chcete, ale zaměřte se na to a dělejte to pořádně!

PříspěvekNapsal: 23.02.2010 - 23:04 
hejtman
hejtman

Hynek z Děčína píše:
... Lidé chtějí vidět show a tu jim bezproblému nabídne kterákoliv agentura ...
Jsem přesvědčen, že všude by se našlo pár lidí, kteří by chtěli vidět i něco poctivého. Ať se jedná o husity, třicítku (30letou válku-17. st.), sedmiletku (7letou válku-18. st.) nebo něco jiného. Tito lidé, kteří tomu aspoň trochu rozumí, jsou pochopitelně v menšině, protože ta většina ani neví, jak by to mělo vypadat správně.
Myslím si taky, že kdyby pořadatel dostal upřímně míněnou nabídku i od někoho z těch, kteří dělají aspoň KM (pro nezasvěcené "koukatelný minimum"), tak že se s pořadatelem dohodne. Jiná věc je, zda by chtěli vystupovat vedle těch hochů z agentur ... :wink:

Hynek z Děčína píše:
... Každý si dělejte co chcete, ale zaměřte se na to a dělejte to pořádně!
Jj, tak nějak by to mělo fungovat.

PříspěvekNapsal: 24.02.2010 - 18:31 
sudličník
sudličník

Jiří Motyčka píše:
Jsem přesvědčen, že všude by se našlo pár lidí, kteří by chtěli vidět i něco poctivého. Ať se jedná o husity, třicítku (30letou válku-17. st.), sedmiletku (7letou válku-18. st.) nebo něco jiného. Tito lidé, kteří tomu aspoň trochu rozumí, jsou pochopitelně v menšině, protože ta většina ani neví, jak by to mělo vypadat správně.
Myslím si taky, že kdyby pořadatel dostal upřímně míněnou nabídku i od někoho z těch, kteří dělají aspoň KM (pro nezasvěcené "koukatelný minimum"), tak že se s pořadatelem dohodne. Jiná věc je, zda by chtěli vystupovat vedle těch hochů z agentur ... :wink:

Pár lidí by se určitě našlo! Ale jak píšeš byla by jich menšina a kvůli pár lidem, kteří by i tématice rozuměli, by se přeci pořadatel nenamáhal bádat a hledat účinkující věrohodně vypadající! Když mu stačí zajít na stránky nějaké té profi keckařiny a jen si u nich zadat požadavek. To by musel sám pořadatel době rozumět a chtít se vytáhnout! Ale jak píšu, bohužel! :(

PříspěvekNapsal: 24.02.2010 - 19:55 
hejtman
hejtman

Hynek z Děčína píše:
... kvůli pár lidem, kteří by i tématice rozuměli, by se přeci pořadatel nenamáhal bádat a hledat účinkující věrohodně vypadající! Když mu stačí zajít na stránky nějaké té profi keckařiny a jen si u nich zadat požadavek. To by musel sám pořadatel době rozumět a chtít se vytáhnout! ...
Ano, tuto iniciativu bys u pořadatele asi marně hledal. :!:
Tu uniciativu musíš směrem k městu (Táboru) vyvinout sám. A když ti nebude vadit, že budeš vystupovat vedle "keckařů" a že tebe u paní vedoucí odboru kultury (města Tábora) mohu třeba i doporučit, pak nic nebrání tomu, aby ... :wink:

PříspěvekNapsal: 24.02.2010 - 22:02 
sudličník
sudličník

Jiří Motyčka píše:
Ano, tuto iniciativu bys u pořadatele asi marně hledal. :!:
Tu uniciativu musíš směrem k městu (Táboru) vyvinout sám. A když ti nebude vadit, že budeš vystupovat vedle "keckařů" a že tebe u paní vedoucí odboru kultury (města Tábora) mohu třeba i doporučit, pak nic nebrání tomu, aby ... :wink:

Johoho bratře můj předrahý! To se obracíš na špatného člověka! :) Chuť věci změnit by rozhodně byla, ale jsem jen malá rybka v tom ohromném moři! Navíc mám své povinnosti tady u nás na severu! Jako dva roky fungující skupinka chcem někdy v září uspořádat pro kamarády šermíře takový malý turnaj. Sám bych se ho chtěl zůčastnit! A už to je pro nás zkouška ohněm! Kdepak slavnosti v městě Táboře! :D Navíc, sám se teprve zdokonaluji a husitsky vybavuji. Ještě bude pár tisícu korun trvat než bude výsledek dokonalý! :-)

PříspěvekNapsal: 24.02.2010 - 22:53 
hejtman
hejtman

Hynek z Děčína píše:
... To se obracíš na špatného člověka! ...
I když jsem v mém předchozím příspěvku oslovil "jakoby" tebe, bratře Hynku, bylo to míněno pochopitelně obecně na kohokoli ... :wink: :oops:

Hynek z Děčína píše:
... Jako dva roky fungující skupinka chcem někdy v září uspořádat pro kamarády šermíře takový malý turnaj. Sám bych se ho chtěl zůčastnit! A už to je pro nás zkouška ohněm! Kdepak slavnosti v městě Táboře! Navíc, sám se teprve zdokonaluji a husitsky vybavuji. Ještě bude pár tisícu korun trvat než bude výsledek dokonalý! :-)
A my tady z tohoto serveru - vzhledem k době, které se věnujete - vám budeme držet všechny palce i husitsky zaťaté pěsti. :!:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25.02.2010 - 00:23 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Ani nevím, jaký napsat komentář k těmto husitům:

http://hussitesriding.blog.cz/galerie/v-boji

Předmět příspěvku: husitská jízda
PříspěvekNapsal: 25.02.2010 - 13:59 
hejtman
hejtman

Dáša Nová píše:

Tak říkají si "Husitská jízda", ale husitu na koni abys tam pohledala. :lol: Možná se považují na modernizované "husity" na motorkách. :wink:
No, a to jejich odění a výzbroj musí posoudit někdo povolanější. Mne např. zaujal ten jejich prak ...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25.02.2010 - 17:24 
sudličník
sudličník

Dáša Nová píše:

Tak některé fotky jsou z akce Zbořený Kostelec kam se tento rok chystám. Bude to akce čistě husitsky zaměřená. Co se týče vybavení bojujících, tak se tam dá najít dobré i zlé! :)

Předmět příspěvku: z té lepší stránky ...
PříspěvekNapsal: 25.02.2010 - 23:45 
hejtman
hejtman

Hynek z Děčína píše:
... Co se týče vybavení bojujících, tak se tam dá najít dobré i zlé! :)
A já tam viděl spíš to dobré. :lol:
Ale na mne, prosím vás, nedejte, raději na bratra Hynka ... :wink:

Předmět příspěvku: Re: z té lepší stránky ...
PříspěvekNapsal: 27.02.2010 - 11:40 
sudličník
sudličník

Jiří Motyčka píše:
A já tam viděl spíš to dobré. :lol:
Ale na mne, prosím vás, nedejte, raději na bratra Hynka ... :wink:

Mno husitští bojovníci vypadají pěkně! Tedy alespoň ti, které jsem v těch chumlech rozeznal! :) Tím špatným jsem reagoval spíše na všudepřítomné plechovky! 8)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28.02.2010 - 21:01 
cepník
cepník

Platnost vypršela

Naposledy upravil David dne 24.02.2011 - 18:40, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku: Re: Zbořený Kostelec
PříspěvekNapsal: 28.02.2010 - 22:38 
sudličník
sudličník

David píše:
Docela bych rád na tu akci u Zbořeného Kostelce jel, ale jak jsem našel termín- 26.6.2010, tak nebudu moct. Chci se někdy podíval na zachovalá prakoviště a obléhací tábor. Plánek obléhacích prací je v knize Encyklopedie Českých hradů od Tomáše Durdíka.

Ale tato akce bude 3. - 6. července. :!: ...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 295 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]