Sabin píše:
Iohannes Cladis píše:
Jeden můj spolužák z fakulty, hluboce věřící evangelík z tradičně helvétské rodiny z Českomoravské vysočiny, mi jednou řekl, že mariánský kult je to jediné, co římskýmkatolíkům závidí.
Této zavádějící dezinformaci nemohu věřit …
Proč zavádějící?
Na na této (dez?)informaci není vůbec nic zavádějícího. Je to pro někoho možná k neuvěření, ale on to prostě tak cítí. Nic víc, nic míň.
Jak se s tím srovnávají jeho bratři ve víře a konfesi – tedy pokud se jim s tím vůbec svěří – je věc úplně jiná. Třeba by mu doporučili, aby konvertoval, i když ani tím si nejsem docela jist ...
Sabin píše:
... Hanba nám, československým evangelickým kacířům! ... Alespoň pro nás evangelíky ...
Jejda!
Já se doteďka domníval, že ty (aspoň tady na fóru) reprezentuješ československé husity. Něco jsem přehlédl, nebo o něčem nevím? ...
Sabin píše:
Iohannes Cladis píše:
A co vybílení Svatovítské katedrály 21.12.1619?
A jéje, to tu také už dlouho nebylo. Opět se začíná rozjíždět spirála "kdo komu víc"? Dobře, ale v této nesmyslné hře žádný český papeženec nemůže vyhrát ...
Měli bychom si nalít čistého vína!
Ona to totiž není žádná mezikonfesní "nesmyslná hra" ve stylu "kdo dál, kdo vejš, kdo hůř", protože obrazoborectví mají na svědomí jen a pouze husiti, později protestanti a po r. 1918 se k nim přidali zřejmě i ateisti. (Katolíci si totiž své "modly" neničí a neničí je ani protestantůmn jenom proto, že ti zase žádný nemaj').
Dáša Nová píše:
Myslím, že Ježíš nikdy nechtěl, abychom jeho maminku tak uctívali ...
No, obávám se velice, že Ježíš toho nechtěl daleko a daleko více, než "jenom" tohle ...