Dáša Nová píše:
Tak jsem dnes absolvoval tuto akci a byl jsem velice zklamán.
Nikoli průběhem bitvy resp. jejím scénářem ale, že jsem v reálu viděl úplný prd.

Byla tam spousta lidí a plac byl obehnán špagátem, takže viděla pořádně pouze 1. řada a za ní byly ještě další 3 až 4 řady. A tito lidé viděli jenom hlavy bojovníků a to ještě pouze ti vyšší. Ještě, že to měli dobře organizačně zabezpečené, takže to bylo ozvučené a já raději koukal na velkoplošnou obrazovku, jinak bych se akorát rozčiloval, že nic nevidím. Lidi u tý šňůry stáli snad hodinu před bitvou, aby si uchovali dobré místo a já si chtěl koupit aspoň jedno "Žižkovo" pivo, takže jsem na něj stál půl hodiny ve frontě. Zlatý Mokrovousy! ...
Ale k věci. Scénář začínal ještě za Husova života, zmínkou o pražské defenestraci a pak pokračoval bitvou na Vítkově, kde hlavní útok nepřítele proti srubům představovala pěchota, a bitvou u Vyšehradu představení skončilo. Celé to trvalo relativně dlouho, totiž půl hodiny.
Zkusil jsem fotit tu velkoplošnou obrazovku, ale to se nepovedlo, takže připojuji pouze 2 fotky "jiného" zaměření ...
Příloha:
vítkov1.jpg [ 127.43 KiB | Zobrazeno 12054 krát ]
Fotka z terasy kavárny na památníku (vlevo uprostřed je kolbiště, kde se to odehrávalo, uprostřed pódium s velkoplošnou obrazovkou)Příloha:
vítkov2.jpg [ 65.19 KiB | Zobrazeno 12054 krát ]
Zrekonstruovaný Žižka v plné parádě ...