Registrován: 20.08.2009 - 21:45 Příspěvky: 1135 Bydliště: Plzeň - město Slunce
|
https://www.facebook.com/PallInclusive/ ... 65?__xts__[0]=68.ARDmsc1lGz0UOk_SCUOQoWNxj-q9VWINOPuS33piV3ZIzu8YHnTAwlaH81mfiV45p3CB-UPRxdYqd42CKl21MhpDe1mlfQpnMSBglxRL7cxn8BbYMttSB9djw7n9m_MBYCSDygfMLEqx4AhbVT4cKwjVS60T6Jhl1my10Bz3ZlxVRAZhWW2Y2BpVuQ6XFNQipVmK-zeU67hALtl5YEBaNaW-EjM&__tn__=C-R Všem Bdělým lidem,..
Blíží se jeden z nejsilnějších a současně nejzajímavějších momentů roku. A já bych Vám chtěl sdělit něco o jeho významu, možnostech a nakonec bych zmínil i určitá rizika s tímto časem spojená.
Obecně se považují za nejpodstatnější 4 data v roce. Jsou to rovnodennosti a slunovraty. Během těchto 4 dnů se dá udělat opravdu mnoho zajímavého a je nepopiratelné, že mají větší sílu než zbylých 361 dní v roce. Pokud víte, jak tato data fungují a čemu se během každého z nich věnovat, tak můžete využít jejich energii a ta bude násobit sílu vašich záměrů. Současně bude i umocňovat výsledky cvičení, které v těchto časech budete praktikovat.
Nicméně já bych se chtěl zmínit o čase, který nespadá do těchto 4 nejsilnějších bodů v roce.
Toto období zaujímá zcela evidentně v mnoha kulturách i tradicích své velmi významné postavení. Nazývá se různě, ale jeho význam zůstává stejný. V naší zemi se nejčastěji setkáváme s názvem "Dušičky". Což je celkem kouzelné a milé označení.
V tradici pohanské se nazývá Samhain a je uctíván také jako svátek předků, kdy se nejen rodinným zesnulým, ale také přátelům, kteří odešli, chystá pokrm a nechává se jim volné místo u hodovního stolu. Předpokládá se, že budou navštěvovat svoje bývalé domovy a svá bývalá oblíbená místa. Také se setkáte se jménem Halloween, což vzniklo zkomoleninou ze spojení "All hallows Eve", tedy předvečer Všech duší. Časem se z toho, to pod vlivem církve, stal "All saints day", tedy den všech svatých.
Co se tedy vlastně v této době Samhainu děje?
Jedná se o to, že v období tří až pěti dnů se ztenčí hranice, která dělí fyzický a nefyzický (astrální) svět a stane se mnohem víc propustnou, nebo chcete-li průchozí.
Výhodou je to, že pokud máte zájem se "podívat za oponu" tak je to o dost snazší než jindy. Ale buďte prosím opravdu opatrní. A neriskujte praxi na nechráněném místě.
Tady bych chtěl zmínit rizika, která jsou s touto dobou spojená. Řekněme, že se obecně bavíme o období mezi 31. říjnem a 4. listopadem. Protože tak jako v lidském světě není každý druhý člověk přátelský, přející, moudrý a opravdový,... tak stejně v takzvaném astrálním světě existuje mnoho podivných a zlomyslných entit. Proto je moudré (přinejmenším jednou v roce) toto brát v potaz a po tuto dobu být bdělejší ohledně svých hranic a hranic svého prostoru - domova.
Je opravdu na místě udržovat si silnější uzemnění než jindy. Je dobré pálit bílou šalvěj, jalovec, palo santo, kopál nebo santalové dřevo, abyste udrželi element vzduchu pod ochranou.
Upřímně řečeno svět je plný jemnohmotných bytostí, ať už je vnímáte nebo ne. A do určité interakce s nimi vchazíme neustále. Záleží na tom, jak jsou nastavené ty okolnosti a jak zdravý je ten kontakt.
Samozřejmě nejde o to vytvářet nesmyslné drama. Ale naivita, lehkomyslnost a nevědomost je druhý nezdravý extrém. Prostě když je venku zima, tak nosím kulicha a rukavice. Když je příliš prudké slunce, tak nosím sluneční brýle a nebo používám opalovací krém. No a když je "venku" Samhain, tak jsem fakt dobře uzemněnej, nosím tyrkysovou ochranu v poli a jsem v míru. Nechlastám a nechodím nikam, kde jsou vyjetí lidi. Jsou to tak 3 dny .. nejhůř 5 dní, kdy se to děje. A pokud vím, že mám propustné hranice a sem tam si odnesu něco z lidí domů, tak je dobře se trošku ohlídat. Zbylých 362 dnů to tolik neřeším.
Během "Památky zesnulých" hodně lidí chodí na hřbitovy, vzpomínají, otevírají stará alba a mluví s "Dušičkami" při svíčkách. Jednoduše je to provokované hodně i ze strany obyčejných lidí. Americká kultura to navíc hraje na nezdravou strunu hororových příběhů a thrillerů. Nenechte se svést. Začne to už brzy, tak jsem to chtěl napsat předem, protože takto Vám to dává čas na přípravu.
Čistě vybudované hranice, nejsou bariérou pro hluboký kontakt. Ba naopak, člověk se cítí pod ochranou mnohem lépe a má více odvahy jít do otevřeného sdílení.
_________________ Skláním se před všemi, kteří měli odvahu postavit se církvi ještě v dobách, kdy měla moc nad světem.
|
|