Právě je 04.05.2025 - 11:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: a je to tady ... :-)
PříspěvekNapsal: 17.12.2009 - 11:57 
hejtman
hejtman

Tak místo sebekritického zamyšlení vskutku Pandořina skříňka a šlápnutí na podebraný kuří voko. Očekával jsem to.
Nechtěl jsi ke mně být upřímný v SZ, ač jsem tě k tomu zdvořile vyzval, musel jsem to tedy zveřejnit. Jak je z tvé dotčené a neobjektivní reakce naprosto evidentní, zafungovalo to perfektně a konečně jsi se vyjádřil upřímně.
:wink:

Sabin píše:
... protože ty odmítáš tolerovat mě ...
... prosím tě, o toleranci mi ještě chvíli vyprávěj, od tebe to zní fakt "věrohodně".

Citace:
... Nepoužívám sprostá slova ...
... říkáš, a vzápětí dodáváš:
Citace:
... už mě dost sere ...
Obávám se však, že některé tvoje urážky a výroky (viz "Cyklon B" nebo mozek přesunuvší se do sedací části těla, ajv.) jsou v tebou uvedených souvislostech horší než sprostá slova. :wink:

Citace:
Když tu bude někdo zvracet své blbosti, tak to ode mne schytá! To je má povinnost!
Naprosto souhlasím! Taky s vykřičníkem. :D
Zkusil jsi ale někdy, zda neoplácet stejnou mincí, nemá čirou náhodou daleko větší účinek? Mé repliky adresované Janovu chování tady na fóru ponecháváš takřka bez povšimnutí. Bohužel v tom nejsi sám. Čím to? ...

Citace:
že mě dost štve, že mě, člověku, který na těchto stránkách byl dříve než-li ty ... Nezapomeň, že bez bratra Votana, bych tu nebyl já a ani ty...
Tento vysoce un fair "zákrok", za nějž by ti sudí v tvém oblíbeném sportu ukázal "panenku", jsem taky očekával (vidíš, jak tě už znám), dokonce už daleko dříve. Taky vyprovokovaná upřímnost, ale toho snad opravdu nebylo třeba ... :wink:
Bohužel/bohudík (ať si každý dosadí dle libosti) doména "husitstvi.cz" již byla zaregistrována a kdyby neexistovala, založil bych si ji sám. Přestože mne k tomu bratr Kolssteyn neustále vyzývá, teď už to nemá cenu. Nenechám tady rozdělanou práci, za niž se snad nemusím stydět. Považoval bych to za zbabělost.
Ty, hele, Tomáši, zkusil jsi se někdy voptat Michala, jaký má na tohle názor? Myslím na tyhle žabomyší bezobsažné spory, vedené zcela v osobní rovině. Možná by ses divil ...

Citace:
Nic tak smrtícího jsem neudělal, aby jsi mě tu mohl bičovat!
Ano, zato já jsem se dopustil smrtelného hříchu, za nějž se budu zřejmě smažit v pekle, tím, že chci ode všech, aby kultura debat na tomto "vlasteneckém" fóru se diametrálně odlišovala od těch mnou výše zmiňovaných netových septiků.

Citace:
Nepiš mi prosím žádnou soukromou zprávu.
Bez obav!
Ve své naivitě jsem se bláhově domníval, že tzv. "po dobrém" se toho dá pořídit daleko víc, a zapomněl, v jaké že to žijeme době a společnosti. :cry:

Citace:
Touto zprávou naše bratrství nekončí, ale nemůže fungovat když bude postaveno na rovině otec-syn
Nemůže. A díky Bohu, nikdy ani tak nefungovalo a bohdá fungovat nikdy nebude ani v budoucnu.
Moje snaha udělat z tohoto fóra slušnou platformu pro vzájemně respektovanou výměnu názorů, by totiž byla marná.

Doufám, že k této naši kontroverzi se ještě někdo vyjádří, aby si Tomáš nemyslel, že ho chci (jak se on naprosto mylně domnívá) v jeho věku mentorovat. Toho jsem opravdu dalek. :D
To jistě napsal v náhlém hnutí rozrušené mysli. Protože pokud by snad tohle myslel zcela vážně, nepochopil by k mojí lítosti vůbec nic.

P.S. A moje znalosti o husitství a způsob vedení debat na internetových diskusních fórech štvou spoustu lidí. Tak si z toho nic nedělej, Tomáši ... :) 8)

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 18.12.2009 - 22:49, celkově upraveno 10

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17.12.2009 - 12:18 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Když jsem ještě chodila v Plzni na hokej, pořád se tam křičelo "Bijte je, bijte je..." To je jako "hrr na ně". Takže Sabin jako hokejista a husita je prostě jen trošku ostřejší, křižák je taky ještě křižákovitější jak začal používat němčinu a zošklivovat češtinu.
Ale nikdo z nás, kteří sem píšeme, nemá tu odpovědnost a ty znalosti jako Jirka, z kterého jsem si zrovna před pár dny dělala legraci, aby se měl na pozoru, kdyby se zaregistroval někdo jménem "Tvaroh", aby nedopadl jako jeden hejtman tady u nás před Plzní.

Naposledy upravil Dáša Nová dne 17.12.2009 - 12:36, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17.12.2009 - 12:22 
křižák

Dáša Nová píše:
jak začal používat němčinu a zošklivovat češtinu.
Mou mateřštinou je lokální dialekt češtiny, nikoliv čeština v "čisté podobě". Nicméně pokud užiji němčinu, je to z mé strany projev něčeho mezi rozhořčením (nikoliv nenávistí, to bych zdůraznil), podivem a projevem určitého zoufalství.

Předmět příspěvku: k věci, přátelé, k věci ...
PříspěvekNapsal: 17.12.2009 - 12:27 
hejtman
hejtman

Tos nám toho ale moc nepověděla, Dášo ... :wink: :)

Jsem přesvědčen, že povaha našeho sporu je přece jenom poněkud "složitější", než aby se nechala odbýt 4 větami.
Je třeba si konečně vymyslet jiný argument, než "chybné" používání mateřštiny. To říkám naprosto zodpovědně a při plném vědomí.
Používání hovorové mluvy nebo slangu je totiž zcela běžné v těchto diskusích, to není nic proti ničemu, a pravopisné chyby děláme všichni. Byl bych proto velice rád, kdybychom tento zástupný důvod jednou provždy opustili. Nebo snad ten, kdo použije výraz např. "Kdyby nebylo Žižkovo prozíravosti ...", není vlastenec?
Příčina je bohužel daleko hlubší ... :|

Někdy mám takovej pocit, jako bych tady na fóru byl jedinej, kterýmu jde o slušně vedenou debatu. Pokud tomu tak opravdu je - tak, ako vravia bratia Slováci: to tedá sbohom ...

ad Jenda: Ty už se taky konečně vymáčkni k věci, pokud možno ne po kouskách, aby ses nechoval přesně stejně jako ten, který na tebou vznesené námitky nereaguje, víme ... :P

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17.12.2009 - 14:08 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Bratři, křižák se sem údajně přihlásil kvůli Sabinovi a tomu, aby ho provokoval a škodil tady (urážením M.J.Husa, J.Žižky, oslavou papeže a všech svatých). Co myslíte, že by tak asi bylo jeho největším vítězstvím? Takové malé Lipany.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17.12.2009 - 16:37 
křižák

Dáša Nová píše:
Bratři, křižák se sem údajně přihlásil kvůli Sabinovi a tomu, aby ho provokoval a škodil tady (urážením M.J.Husa, J.Žižky, oslavou papeže a všech svatých). Co myslíte, že by tak asi bylo jeho největším vítězstvím? Takové malé Lipany.
Milá drahá, jak jsem psal, tak je skutečně pravda, že Sabin byl důvodem toho, že jsem se sem přihlásil. Ale rozhodně jsem neměl v úmyslu tady nějak škodit. To, že zrovna nejásám nad Husem nebo Žižkou (případně že nesouhlasim s reinkarnací kněžny Libuše do sv. Ludmily), to Ti může připadat jako nějaké poškozování, nicméně je to jen a pouze vyjádření mého názoru a ne žádná touha škodit. Jestli Ti to uniklo, tak "diskuse" je od slova diskutovat, čili to neznamená, že všichni musej mít automaticky absolutně stejný názory na všechno.
Summa summárum: Přihlásil jsem se kvůli Sabinovi, nicméně bez úmyslu škodit. Takže v první části máš pravdu, v druhý časti nestydatě lžeš! To, že Ty to tak vnímáš, to ještě totiž nemusí znamenat, že je to automaticky pravda.

Předmět příspěvku: zbožná přání
PříspěvekNapsal: 17.12.2009 - 16:49 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Ale rozhodně jsem neměl v úmyslu tady nějak škodit ...
Bohužel, to se nějak nezadařilo a zvostalo jen u zbožného přání. :(

Jan píše:
... To, že zrovna nejásám nad Husem nebo Žižkou ....
Jó, kdybys pouze nejásal, to by ještě bylo dobrý. Nebo ti zase mám připomínat tvoje dehonestující "výroky"? ...

Ale na mně nedej, jestli nemáš na to, abys reagoval na moje námitky a argumenty. Tahle tvoje "taktika" je ale už docela průhledná ...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17.12.2009 - 17:58 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Jako každý člověk má svého duchovního vůdce, který mu stojí po boku a pomáhá mu, tak i tady na fóru nás vede hejtman Jiří. Nezáleží, že sem přišel o rok později nežli Sabin. Mám ráda oba, Sabin jak byl rozčilený, tak to Jirkovi předhodil jako v práci, když přišel někdo nový, jak mu to hned dávali najevo, to se mi nelíbilo, že někdo je tu 6 let a někdo jen 5.

Křižákovo výpad mi připomněl, že mu ještě nikdo neodpověděl, kdeže v bibli je o reinkarnaci. Je to například Matouš 11/14. Je to o Janu Křtiteli...neboť on je Eliáš, kdo má uši slyš. Jak by jinak mohl říkat Ježíš, že Jan Křtitel je vlastně Eliáš, když se narodil odmala (z Alžběty).
Všechno, co jsem křížákovi psala, je pravda, to o tom, že sem přišel škodit, si mohl dodatečně vymazat ze zprávy. Má štěstí, že Jirka je pro ekumenu, protože jinej hejtman by ho už dávno vyrazil.

Předmět příspěvku: Re: k věci, přátelé, k věci ...
PříspěvekNapsal: 18.12.2009 - 00:16 
cepník
cepník

Jiří Motyčka píše:
Někdy mám takovej pocit, jako bych tady na fóru byl jedinej, kterýmu jde o slušně vedenou debatu. Pokud tomu tak opravdu je - tak, ako vravia bratia Slováci: to tedá sbohom ...

Jiří, zcela jistě nejsi jediný, dovolím si tvrdit, že většina tu chce vést a vede diskuze v mezích slušného chování. Zde je tedy i můj názor.
Používání češtiny zde rozvádět nebudu, své stanovisko jsem již vyjádřil zde. Nebudu uvádět jména, vyjádřím se v obecné rovině. Na fórech se vyskytují lidé "popichovači". Pokud na jejich příspěvky (většinou opoziční) někdo zareaguje věcnými argumenty, většinou diskuzi rychle opustí. Největší radost však mají, když se jim podaří někoho "vytočit" tak, až mu "bouchnou saze". To potom cítí jako své vítězství a další diskuzi vedou ve zdánlivě slušnějším tónu, aby bylo vidět, kdo má navrch. Pro druhou stranu je pak pokračování v takové výměně názorů často ponižující, aniž si to sama uvědomuje. Abychom se vyvarovali těchto zbytečných přestřelek, je dobré nechat si vychladnout hlavu a reagovat později (klidně až další den). Toto uvádím z vlastní zkušenosti a myslím, že každého občas něco "nadzvedne", nicméně vyčkávání tříbí myšlenky - často nakonec napíšeme něco jiného, než jsme původně měli v úmyslu.

Naposledy upravil Vladimír Volkmann dne 30.12.2009 - 23:55, celkově upraveno 2

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.12.2009 - 00:46 
křižák

Dáša Nová píše:
...si mohl dodatečně vymazat ze zprávy.
Tvá usilovná snaha mne shodit je sice obdivuhodná, ale já opravdu nic nevymazával - je to pro Tebe nepříjemný, nicméně to hezky ukazuje, jak lžeš. Vono se říká, že kdo chce psa bít, hůl si najde, i za cenu toho, že by si měl sám zasadit proutek a počkat až z něj bude nějaká větev. Tak je to i s tim rádoby-argumentem, že jsem něco odmazával. Prohlašuju, že to není pravda, maximálně tak tajné přání jedné ženské, co se mermomocí snaží komusi zavděčit. Mé svědomí je čisté.

Dáša Nová píše:
Všechno, co jsem křížákovi psala, je pravda...
Tvá pyšná jistota mne fakt dojímá... přidej ještě něco, já se tak rád směju...

Dáša Nová píše:
Je to například Matouš 11/14.
Jan odpovídal svým způsobem života a tím, co konal tomu, co dělal svého času Eliáš - horlivost pro Boha a podobně. Leč - zklamu Tě - to ještě neznamená, že to byla nějaká Eliášova reinkarnace.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.12.2009 - 01:40 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Podobnými slovy vyplňují se mezery tam, kde vědění chybí. Nejen vědění, ale i každé přemýšlení je nutno potlačit, protože dosavadním nesprávným výkladem slov Syna Božího namáhavě a přece falešně vybudovaná stavba by se podkopala a musela se pak zřítit.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.12.2009 - 04:43 
křižák

Dáša Nová píše:
Podobnými slovy vyplňují se mezery tam, kde vědění chybí. Nejen vědění, ale i každé přemýšlení je nutno potlačit, protože dosavadním nesprávným výkladem slov Syna Božího namáhavě a přece falešně vybudovaná stavba by se podkopala a musela se pak zřítit.
Něco k věci?
To si jako myslíš, že všichni za cirka 2000 let od dob Krista jsou zabedněnci, až pak přišel Abdrushin - nový "Spasitel" aby předvedl jak je chytrej a ostatní jsou blbci největší? K smíchu. :D :D :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.12.2009 - 07:32 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

A že sis hned vzpomněl na Abdrushina? Z Poselství sem nic doslova opisovat nebudu! Nechci, abys ho napadal! Ale mohla bych napsat o co vlastně jde při přijímání chleba a vína, třeba by to tady někoho mohlo zajímat, nebo kompletně o těch sedmi rituálech předkoncilového křesťanství, které zavedl Ježíš.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.12.2009 - 09:06 
cepník
cepník

Jan píše:
Něco k věci?
To si jako myslíš, že všichni za cirka 2000 let od dob Krista jsou zabedněnci, až pak přišel Abdrushin - nový "Spasitel" aby předvedl jak je chytrej a ostatní jsou blbci největší? K smíchu. :D :D :lol:

Tak to jistě není, ale jistá organizace se o to po staletí všemožně snažila. Prostý lid se udržoval v nevědomosti (přijímání pod jednou, kázání v latině), a pokud projevil vlastní názor, byl tvrdě trestán. A pokud se někdo vydal ve stopách Ježíše, byla snaha ho velmi rychle umlčet, protože byl nepohodlný. Jistě bylo takových případů ve světě více, ale paralela s těmito stránkami je, myslím, zcela jasná. Pak se nelze divit, že je český národ tak ateistický (ale to už patří do jiného tématu). Dnes již nelze uvažovat o fyzické likvidaci takových lidí - k tomu chybí moc, útoky jsou vedeny "modernějším" způsobem, ale se stejnou nenávistí.
P.S.: vidím, že Abd-ru-shin je vděčným objektem k napadání, což potvrzuje výše psané.

Předmět příspěvku: Re: k věci, přátelé, k věci ...
PříspěvekNapsal: 18.12.2009 - 23:11 
hejtman
hejtman

Vladimír Volkmann píše:
... Na fórech se vyskytují lidé "popichovači". Pokud na jejich příspěvky (většinou opoziční) někdo zareaguje věcnými argumenty, většinou diskuzi rychle opustí. Největší radost však mají, když se jim podaří někoho "vytočit" tak, až mu "bouchnou saze". To potom cítí jako své vítězství a další diskuzi vedou ve zdánlivě slušnějším tónu, aby bylo vidět, kdo má navrch. Pro druhou stranu je pak pokračování v takové výměně názorů často ponižující, aniž si to sama uvědomuje ...
Ano, to je docela přesné shrnutí, které postihuje i jistý psychologický aspekt problému.

Ale ani to přece není důvod pro to, nahrazovat věcný argument urážkou jenom proto, aby náhodou "popichovač" neměl pocit, že "má navrch". Tuto doktrínu nelze přijmout.
V druhém naznačeném případě (tj. použití věcného argumentu) se skutečně může stát (a taky se to často stává), že onen provokatér "diskuzi rychle opustí".
Pak by mu to ale i ti ostatní měli dát, jak se lidově a trefně říká, "sežrat". Bohužel tuto elementární kolegialitu a solidaritu se slušně a věcně argumentujícím přispěvatelem tady zoufale postrádám. Bohužel to není jen záležitost tohoto fóra, je to všeobecný trend. Dokonce jsem slyšel názor, že na fóru je každý sám za sebe. Dejme tomu. Ale to dle mého skromného názoru platí jen do té doby, než na fórum vstoupí element, který začne porušovat nepsané a nebo dokonce i psané konvence nejen o slušnosti ... :idea:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]