Právě je 02.05.2025 - 19:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: tiše...
PříspěvekNapsal: 07.04.2007 - 17:37 
desátník
desátník

R.A.F.311 HUSITA píše:
Je potřeba tiše působit na okolní svět.
Ano, tiše působit... :) Říká se, že pravdě více škodí horlivost jejích zastánců, než nevraživost jejích odpůrců. Jednou jsem cestou od Pražského hradu potkal na rušné ulici jeptišku, která hystericky křičela do davu text Písma... Působilo to na mě agresivně, nepříjemně a popuzovalo mě to. Ale každou nenucenou a nevnucující se odlišnost jinak přijímám s respektem a někdy i obdivem... :D

Už jsem si myslel, že to R.A.F. znamená Red Army Fraction... a ono to je klasické Royal Air Force... :lol:

Předmět příspěvku: Velikonoce
PříspěvekNapsal: 07.04.2007 - 21:07 
hejtman
hejtman

R.A.F.311 HUSITA píše:
...Vypadáme jako blázni, říkám si...
Ano pro některé ateisty, kteří pochopitelně neví, k čemu na Golgotě došlo a jaký tato oběť Beránkova měla význam...

R.A.F.311 HUSITA píše:
...Je potřeba tiše působit na okolní svět. Né jen v našich sborech a kostelích. Je to trochu vliv husictví a křesťanství na součastnost...
...Hezky to kdysi vyjádřil synodní senior ČCE Joel Ruml. Budu parafrázovat. Nejde o to, aby církevní sbory dělaly jakýsi "nábor" mezi věřící. To je bohužel záležitost pouze sekt. Našim sborům jde o něco úplně jiného. Jde o to pomáhat svému bližnímu bez ohledu na to, zda se jedná o bratra v Kristu či ateistu, pomáhat potřebným bez ohledu na barvu pleti a vyznání. Prostě doširoka otevírat náruč křesťanských společenství a to zcela nezištně. A pokud někdo z těch, komu je pomoženo, najednou prozří a uvěří, je to jakýsi bonus navíc...

R.A.F.311 HUSITA píše:
...Kdyby žil M. Jan Hus, určitě by šel s námi. Věřím tomu.
Ano. Bezesporu! Šel! :)

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 04.01.2010 - 15:00, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.04.2007 - 09:06 
práče
práče

Ano, ano, ano.
Dobře vyjádřeno od bratra ČCE Joel Ruml. Musím také říci, i když jsem věřící, tak jsem nebyl. Jako malé mimčo mě pokřtili rodiče díky zásluhou mé babičky. Nevychovávali mě ve víře. A v té Katolické už vůbec né. Oni však měli z minulosti morální církevní nauku, co člověk může a nemá dělat. Myslím, vychovali mě, jak nejlíp uměli. To že dole píšu, jsem od malinka husita je sice pravda, ale jako dítě jsem spíš obdivoval, jak těm křižákům ti husité dávají nakládačku. Dnes se samozřejmě na vše dívám jinak a mému dětskému jednání se směji. Těm co věřili jsem se smál a vždy jim říkal: to jste blázni, jak tomu můžete věřit?
V životě se stává mnoho. Pár kopanců mi život nadělil. Včil říkám, duch svátý mě neopustil, ani když jsem se vysmíval. Nebudu tady psát jak jsem uvěřil, ale jsem rád, že mohu prohlásit: jsem křesťan.

Kolssteyn psal, jednou jsem cestou od Pražského hradu potkal na rušné ulici jeptišku, která hystericky křičela do davu text Písma...

Taky si myslím, je to chyba takto křičet. Do jisté míry s ní souhlasím, ale kolik lidí tím mohla zastrašit? Světci Jehovovi jednají podobně a dělají písmu ostudu. Hmm, je to sekta nemá cenu je rozebírat.
Já se rozepisuji a můžu taky svým psaní některé z vás odpudit. Není jednoduché psát o víře. Radši toho nechám. 8)

ps: v pátek jsem kamarádovi popřál pěkné velikonoce. (Je to ateista, poslouchá black metal. Občas s ním o náboženství debatuji a on se mi vysmívá, ale mě to nevadí.) Zase mě přesvědčuješ, řekl mi s úsměvem. Beru to, taky ti popřeji.To jste vy ti křižáci! Bráním se! Né, né, já jsem Husita. Příslušník chudiny. :lol:

Už od malinka jsem byl srdcem husita. Jsem členem CČSH. Věřím v boha našeho pána a spasitele Ježíše Krista. Věřím, že až na tomto světě nebudu, potkám se s našim svatým mistrem Janem Husem a budou tam i moje sestry a moji bratři v Ježíši Kristu.

Předmět příspěvku: Víra
PříspěvekNapsal: 09.04.2007 - 13:08 
hejtman
hejtman

R.A.F.311 HUSITA píše:
...Já se rozepisuji a můžu taky svým psaní některé z vás odpudit. Není jednoduché psát o víře...
Ano, není jednoduché psát o víře v převážně ateistickém prostředí, jak dokazuje téma o ateismu http://www.husitstvi.cz/forum/viewtopic.php?t=277 , kde bych tyto příspěvky týkající se víry viděl raději. 8) Téma "Ateismus v české kotlině" je obsáhlé, vím, ale domnívám se, že stojí za přečtení... :)
(Toto je téma spíše o CČSH a jejich problémech dneška.)

Předmět příspěvku: opět kauza "Bican"
PříspěvekNapsal: 14.04.2007 - 16:11 
hejtman
hejtman

Konečně!(?). Že by se něco pohnulo a situace v CČSH se začala obracet k lepšímu? Ze srdce bych jí to přál. Nechvalme však den před večerem.
Biskup Bican, který tuto situaci vnímá příliš osobně a bez ohledu na zájmy Husovy církve a jejích sborů, byl do úplného vyřešení kárného řízení postaven mimo službu. Buď Bohu chvála!... 8)
Podrobněji ZDE.

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 04.10.2007 - 09:36, celkově upraveno 3

Předmět příspěvku: Český zápas
PříspěvekNapsal: 31.08.2007 - 09:52 
kazatel
kazatel

Pokud by jste měli zájem o informace z CČSH, tak Vám doporučuji tento oficiální týdeník.
http://www.ccsh.cz/documents.php

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04.10.2007 - 09:18 
kazatel
kazatel

R.A.F.311 HUSITA píše:
v pátek jsem kamarádovi popřál pěkné velikonoce. (Je to ateista, poslouchá black metal. Občas s ním o náboženství debatuji a on se mi vysmívá, ale mě to nevadí.) Zase mě přesvědčuješ, řekl mi s úsměvem. Beru to, taky ti popřeji.To jste vy ti křižáci! Bráním se! Né, né, já jsem Husita. Příslušník chudiny. :lol:

Také mám takového kamaráda "satanistu", takže když si někam sedneme, tak jsou témata rozhovoru hnedle jasná: víra, husitství, hudba, atd. :P

Předmět příspěvku: modlitba za církev
PříspěvekNapsal: 18.10.2007 - 09:42 
příslušník chudiny

Pane Bože, bez Tvé milosti se situace naší církve nemůže zlepšit. Prosím Tě za všechny sestry a bratří, kteří sešli z cesty, aby se stali opět tvými dítkami a se svatou tvou vůlí sjednoceni směli podíl bráti na tvém království. Amen

Předmět příspěvku: Re: modlitba za církev
PříspěvekNapsal: 18.10.2007 - 09:50 
kazatel
kazatel

Ali píše:
Pane Bože, bez Tvé milosti se situace naší církve nemůže zlepšit. Prosím Tě za všechny sestry a bratří, kteří sešli z cesty, aby se stali opět tvými dítkami a se svatou tvou vůlí sjednoceni směli podíl bráti na tvém království. Amen

Ámen bratře!
Pevně doufám, že dobrotivý Bůh osvítí potřebné a ukáže jim správnou cestu.

Předmět příspěvku: Re: modlitba za církev
PříspěvekNapsal: 18.10.2007 - 17:13 
desátník
desátník

Sabin píše:
..dobrotivý Bůh osvítí potřebné a ukáže jim správnou cestu.
Ale je otázkou, zda prostřednictvím církve?
Po reformaci volali už mnozí, často nesešli stářím, ale pro slova předbíhající svou dobu. A jsem velice skeptický k tomu, že by nějaká výrazná upřímná reformace proběhla. A pořád by byla potřeba a pořád... a pořád... a pořád.

Předmět příspěvku: Pro: Sabin
PříspěvekNapsal: 18.10.2007 - 21:28 
příslušník chudiny

Buď pozdraven, bratře.
Můžu se tě na něco zeptat? Ty jsi členem CČSH?? Já ano. A pevně věřím, že ji má Bůh stále ve svých rukou. Přes veškeré špatné dění v ní stále vidím Boží přítomnost. Vidím Krista v očích členů naší nábož. obce a jsem klidný, protože vím, že církev má budoucnost ještě stále před sebou.

Předmět příspěvku: Re: Pro: Sabin
PříspěvekNapsal: 19.10.2007 - 09:04 
kazatel
kazatel

Ali píše:
Buď pozdraven, bratře.
Můžu se tě na něco zeptat? Ty jsi členem CČSH?? Já ano. A pevně věím, že ji má Bůh stále ve svých rukou. Přes veškeré špatné dění v ní stále vidím Boží přítomnost. Vidím Krista v očích členů naší nábož. obce a jsem klidný, protože vím, že církev má budoucnost ještě stále před sebou.

Nazdar bratře, musím se přiznat, že oficiálně nejsem členem ČCSH (byl jsem pokřtěn na papežence :twisted: ), ale jsem jejím sympatizantem a to i přes všechny problémy které v poslední době v CČSH jsou. Nejvíce mě asi zamrzelo odvolání patriarchy Schwarze, převádění majetku a sexuální aféra. Snažím se ale být v obraze tím, že alespoň čtu Český zápas. Do kostela raději nechodím, protože nechci svým vzevřením skinheada někoho pohoršovat. :lol: Já vím, je to blbost :roll: , ale protože jsou lidi v tomto ohledu někdy dost nevzdělaní, tak když vidí bombra, těžké botky a holou hlavu, tak jsem hned pro ně nácek a fašoun. :roll: Nechci proto zbytečně bratry a sestry přivádět do úzkých. Taky si myslím, že mám na zádech tolik hříchů a jsem svým způsobem dost divný pavouk, tak by snad ten kostel i mohl spadnout. :lol: Někdy mi ale slovo Boží dost chybí, takže až v sobě najdu tu správnou "odvahu", tak vyrazím, sednu si tiše do koutku a budu naslouchat...

Předmět příspěvku: pro: Sabin
PříspěvekNapsal: 20.10.2007 - 09:09 
příslušník chudiny

Buď pozdraven, bratře.
Mám kamaráda, který byl satanista a dnes je katolík. Chodil v černém, měl zvláštní náramky na rukou a když začal přemýšlet o svém obrácení(mohu-li to tak napsat), tak chodil do kostela takto oděn. Lidé na něho koukali zvláštně, ale občas se našel nějaký "opravdový" křesťan, který celou situaci viděl s nadhledem a pochopil o co tu jde. Potom mu místo divných pohledů nabídli pomocnou ruku a bylo to:-) Mrzí mě, že existují silné předsudky i mezi křesťany. Ale neklop hlavu. Kdo ví, co nám ještě budoucnost (Bůh) přinese... :-) Tolik se víře bráníl a dnes je to křesťan tělem i duší.

Předmět příspěvku: Re: pro: Sabin
PříspěvekNapsal: 22.10.2007 - 09:00 
kazatel
kazatel

Ali píše:
Buď pozdraven, bratře.
Mám kamaráda, který byl satanista a dnes je katolík. Chodil v černém, měl zvláštní náramky na rukou a když začal přemýšlet o svém obrácení(mohu-li to tak napsat), tak chodil do kostela takto oděn. Lidé na něho koukali zvláštně, ale občas se našel nějaký "opravdový" křesťan, který celou situaci viděl s nadhledem a pochopil o co tu jde. Potom mu místo divných pohledů nabídli pomocnou ruku a bylo to:-) Mrzí mě, že existují silné předsudky i mezi křesťany. Ale neklop hlavu. Kdo ví, co nám ještě budoucnost (Bůh) přinese... :-) Tolik se víře bráníl a dnes je to křesťan tělem i duší.

Všechno je pouze o lidech a jejich předsudcích, vzdělanosti, informovanosti a vůli. Už jsem psal, že mé názory proč nejdu do kostela, jsou blbost :lol: . Záleží to pouze a jenom na mě. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.10.2007 - 09:08 
kazatel
kazatel

Včera jsem v Českém zápase četl, že téma pro následující křesťanský rok je Pokora a obnova církce. Držím palce, aby byli osvíceni ty co momentálně tápou v temnotě a aby se jméno Církve československé husitské opět stalo symbolem hrdosti, čistoty a pravdy. :!:
Hlavně nesmíme kázat vodu a pít víno, jak se již v minulosti bohužel několikrát stálo. :cry:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]