Hogofogo píše:
Já osobně jsem církvím nic neznárodnil, nic od nich nechci - do kostela nechodím, přesto jsou placeni z mých daní - s čímž nesouhlasím.
Já osobně jsem taky nikoho nezahrabal, ale jsem rád, když archeologové odkrývají starověké kostry, nechodím se dívat na pyramidy a přesto jsem pro jejich zachování. Dokonce dokážu vyjmenovat mnohem víc příkladů toho, s čím nesouhlasím a na co jdou proti mé vůli peníze z mých daní.
Citace:
Parazitují na většinové společnosti.
A nebo taky... obchodní společnosti parasitují na církevních svátcích, materiální a ateistická společnost parasituje na volnu spojeném s církevními svátky. Těžíme z turistiky, která je s církevními památkami úzce spjatá... a většinová společnost? To je právě ona dvoutisíciletá historie vývoje většinové populace, která má morální a kulturní základ v křesťanské nauce. Z ní se odštěpila nevěřící menšina, která si myslí, že když nevěří, je jí dovoleno naprosto vše, nic jí není svaté a může čímkoli pohrdat. Dokonce její nabubřelost je tak veliká, až se domnívá, že na její veliké moudré hlavě sedí malá dotěrná církevní veš... jak absurdní.

Citace:
Kupříkladu myslivci, rybáři nebo včelaři si také své spolky financují sami a nemají tu drzost pumpovat veřejné prostředky.
Já klidně i myslivcům přispěju na prkno, aby si postavili posed, pokud budou dělat co mají, stejně tak rybářům na udici, pokud jim nejde jen o úlovek na večeři. Ale rád bych pomohl i zachránit kapličku nebo vesnický kostelík svými daněmi, protože já si nedokážu představit vesnici bez kostela, kapličky, kříže... za to ti, co k tomu nemají žádný respekt, už mnohokrát kostel vykradli, kříže a náhrobky zničili....
Pro mě je volba naprosto jasná, jaká společnost mi je bližší, nehledě na to, že nejsem pokřtěn, moje rodina není věřící, já nejsem v žádné církvi... ale ctím ty, jimž byl dán mozek a užívají ho moudře... protože ten, komu slouží mozek jen pro sháňku jídla, nikdy nepomyslí na to, aby (obrazně řečeno) položil modrý pomněnkový kvítek k okraji cesty pro poděkování Bohu.